Oldal kiválasztása

PORTRÉK

Az ERDŐ finom projekt két szakma fúziója, ahol egy erdész és egy séf tudása egyesül egyetlen nemes cél érdekében: bemutatni neked az erdei gasztronómia csodálatos világát.

A séf

Várvizi Péter

Várvizi Péter a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a szakmai elit fiatalabb korosztályát képviseli. Ételeit érthető és izgalmas ízharmónia jellemzi, mely letisztult egyszerűséggel reprezentálja az ízek tudatos, sokszor tudományos párosítását.

Külföldi szakmai tapasztalatai közül legfontosabbak a Franciaországban, Olaszországban és Japánban eltöltött évei. A Michelin csillagos házakban megszerzett tudása szinte minden mozdulatában érződik.

A miskolci Végállomás bistro&wine kreatív séfjeként is ebben a szellemben alkot, melynek köszönhetően a város első TOP 100-as étterme lett. www.vegallomasetterem.hu

„A háromcsillagos séfek közül, akikkel dolgoztam, mindenki vidéken élt, ahova született, ahol nevelkedett. Én a magyar vidéken és az erdő mellett nőttem fel, ezt szeretem, ide kötődöm.”

Az erdész

Bózsó Gyula

Bózsó Gyula Magyarország legnagyobb területű erdőgazdaságának munkatársa, aki választott hivatása során aktívan dolgozik az erdő társadalmi és közjóléti funkcióinak erősítésén.

Erdei nagykövetként hirdeti, hogy a generációk által megörökölt szakmai tudásunkat meg kell osztani a nagyközönséggel egy mindenki számára élhetőbb és fenntarthatóbb jövő érdekében.

Nevéhez köthető az országos jelentőségű „Arborétumok Napja” rendezvénysorozat megálmodása, a jótékonysági „Zöld szív” mozgalom elindítása és „Az ERDŐ finom” műfajának megteremtése.

„Számomra ez a könyv tisztelgés az erdésztársadalom és azon erdészkollégák előtt, akik nemcsak ismerik, de szeretik is a rájuk bízott erdőt. Ők azok, akik hivatástudatból választották ezt a szakmát.”

A közös munka során mind a ketten beleláttunk a másik életébe és munkásságába. Erdészként a gasztronómiába, séfként az erdő világába kalandoztunk. Útravalónak végül életre szóló élményt és tapasztalatot kaptunk egymástól.